luni, 15 februarie 2016

UN START RATAT PE MÂNA NOASTRĂ


Din ce în ce mai subțire și mai rahitică este speranța celor ce mai cred  în șansa Petrolului de a rămânere în primul eșalon fotbalistic al țării. Meciul de la Craiova putea fi revirimentul lupilor, dar a fost un eșec total.
Entuziasmul unui nou început de sezon precum și fețele noi și proaspete din lot au părut a fi elementele ce au reaprins, în sufletele noastre de suporteri chinuiți, speranța într-un rezultat bun în Bănie și, o dată cu acesta, o creștere a șanselor ploieștenilor noștri de a dovedi că  nu sunt ultima găină din bătătura fotbalului autohton. Prestația găzarilor în arena Olguței a fost însă una lipsită de entuziasm, ba chiar lamentabilă, deși la ea s-au adăugat ghinionul și arbitrajul scandalos al lui Marcel Avram.
Două goluri luate ai zice din pălăria lui Iosefini. Cu o minge care apare și dispare, spre stupoarea apărării petroliste, dar care miraculos se lipește de ghetele oltenilor ca mai apoi să poposească între buturile echipei prahovene! Asta e magie, e curat ghinion sau pur și simplu prostie de fotbalist autohton? 
Două goluri din trei faze greu de digerat. Nici nu știi ce să faci, să râzi de caraghioslâcul apărătorilor sau să-i înjuri ca la ușa cortului de cât de penibili sunt! Câte un pic, cu moderație, din amândouă, la urma urmei fotbalul e doar un joc...  


Primul gol a venit repejor, după un penalty acordat corect în minutul 17. Faza a curs așa: petrolistul Guerriero, venit la un corner în careul mic (unde jupân trebuia să fie portarul), se mișcă haotic, dă din mâini ca un veritabil jucător de polo în piscină și   lovește din greșeală balonul cu mâna. Arbitrul vede și, cu zâmbetul pe buze, nu iartă! Se bate 11 metri. Cobrea apără inițial șutul tras de Vătăjelu (cine i-o boteza pe fotbaliștii ăștia) dar mingea sare ghinionist înspre centrul careului de unde tot atacantul oltean o înfige în poartă. 1-0 pentru ei (min 18).
De altfel fazele fixe au fost grea povară pentru petroliști. Când le-au avut le-au irosit cu indolență, iar când a trebuit să le facă față au fost dominați copios. Să fim cinstiți, oltenii chiar și-au creat faze de gol și puteau să ne dea multe...


După pauză și mai mare tristețe. Deși rămasă în inferioritate numerică (Madson eliminat pentru acumulare de galbene, în minutul 57) Craiova a zburdat pe teren, jocul lent și previzibil al ploieștenilor convenindu-le  de minune. În min 63, pe aripa dreaptă,   craioveanul Andrei Ivan trece în sprint voinicesc pe lângă greoiul Begeorgi, intră în careu, Cobrea ieșit în plonjon nu reușește blocajul, mingea șutată de atacant lovește portarul și capătă o traiectorie bizară, imprevizibilă pentru fundașii petroliști care disperați o mai ating o dată, defectuos însă, pentru că balonul sare direct în centrul careului mare de unde, prin foarfecă (frumos gest fotbalistic),  Rocha o preia în cele din urmă în plasa porții goale. 2-0 
Pe final Petrolul reușește să ducă mingea de câteva ori în careul advers. La o astfel de ispravă fundașul oltean Andrei Dumitraș se visează și el în piscină la ora de înot, lovește mingea cu mâna, henț mare cât un elefant, vizibil de pe Lună ca și zidul chinezesc, dar Avram refuză evidențele și nu acordă penalti în favoarea ploieștenilor. Scandalos ! De-a dreptul scandalos!

Asta a fost soarta noastră în Bănie, pe 14 februarie, în ziua îndrăgostiților din 2016. Am ratat startul ”pe mâna noastră”, suntem în subsolul clasamentului și, de aici, nimic bun nu se arată. Nu e ușor să fi lup dar, la bine și la greu, pe Petrolul o vom iubi mereu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu